Deep Dye onze wasserij

Onze wasserij is het hart van ons bedrijf. Er wordt hier met hart en ziel gewerkt aan het optimaal reinigen van uw schoonloopmat, ergomat en vloerkleed.

Matten worden eerst leeggeklopt (ontdaan van het grove vuil) en daarna op een lage temperatuur gewassen. Na het wasproces, met zeep van het merk Seitz, worden de matten gedroogd.

Na het drogen gaan de matten naar de controle tafel en worden handmatig gecheckt op reinheid en beschadegingen. Eventuele beschadigingen worden met een eigen machine hersteld voor een duurzaam gebruik van de diverse soorten matten.

Vloerkleden worden eerst geanalyseerd op de soort vervuiling en beschadiging. Indien een reparatie nodig is, overleggen we dat eerst. Na de analyse worden de kleden leeg geklopt en in een dompelbad met zachte zeep gewassen.

Na het 1ste wasproces volgt een 2de intensievere was methode, waarbij ook alle randen (met eventueel de franjes) en hoeken grondig gereinigd, waarna het vloerkleed door de kleden mangel gaat. Na het mangelen wordt het kleed in een langwerpige droogtrommel van het meeste water ontdaan.

Om dit proces goed af te maken, worden de vloerkleden daarna opgehangen in een droogkamer en 12 tot 24 uur gedroogd.

Als de kleden klaar zijn worden ze nogmaals gecontroleerd, ingepakt en voorzien van een label.